Vård via nätet

Allteftersom internettjänster och antalet appar ökar så finns det alltfler användningsområden för dessa. En gång i tiden handlade det mest om spel och chattar men idag kan man utföra allehanda sysslor online, liksom hitta lämpliga tjänster via nätet. Ett exempel på detta är området vård, som idag har fått stor täckning via nätet, inte minst när det kommer till att hitta läkare, boka tider liksom att kolla upp diverse symptom liksom att inhämta information.

En sådan tjänst är Min Doktor som går ut på att man från datorn eller mobilen kan komma i kontakt med lämpliga läkare liksom att kommunicera med dem via nätet. Har man till exempel fått utslag eller en svullnad kan man ta kort på dem med mobilen och sedan skicka in för att få en första bedömning, och detsamma kan man göra genom att skriftligen beskriva det man råkat ut för.

Det som är fiffigt med vård online är att man dels kan få omedelbar hjälp liksom spara tid som annars hade gått till att sitta i lång köer på vårdcentralen. Om man till exempel råkat ut för en akut urinvägsinfektion mitt i natten kan man lätt kontakta läkare och snabbt få recept som man sedan kan ta till apoteket. Man kan också få värdefulla tips som kan hjälpa en att må bättre om man råkat ut för en matförgiftning eller ett migränanfall, båda tillstånd som gör det svårt att fysiskt ta sig till en vårdmottagning.

En liknande online tjänst är Doktor24 som samarbetar med olika vårdcentraler runtom i landet och som snabbt kan hjälpa till med allt från diagnos till intyg och recept. Allt man behöver göra för att komma in på dessa smidiga tjänster är att logga in och intyga vem man är, till exempel med bank ID, så får man hjälp på ett effektivt sätt.