Vård via mobilen

Internet har blivit en plattform som alltmer ersätter gula sidorna. Hela tiden så ökar antalet hemsidor och appar som man kan ladda ner direkt till mobilen, där någon sorts tjänst eller service erbjuds. Mobilen och nätet har verkligen förändrats och handlar inte bara om spel eller chattforum. Området som berör vården är ett bra exempel på denna förändring, eftersom man kan finna mer och mer tjänster som erbjuds direkt via telefonen. Eftersom nätet har en riktigt stor täckning så kan dessa appar också nå fler användare runt om i hela landet.

Appar eller hemsidor online som kan vara till hjälp

Idag kan appar hjälpa personer att finna lärare snabbare, man kan skicka in bilder på olika insektsbett och få svar gällande hur man bör gå tillväga för att ta hand om bettet och kolla upp olika sorters symtom. Min Doktor är ett bra exempel på en sådan app, då denna kan användas både via datorn eller via mobilen för att nå en läkare. Man kan skicka in bilder för bedömning eller få tala med en läkare direkt via nätet. Ett annat exempel är Doktor 24 som har ett starkt samarbete med vårdcentraler och kan snabbt ge ut både recept och sjukintyg om så behövs. Här gäller det att logga och identifiera sig med exempelvis BankID.

Snabb och effektiv hjälp när man behöver det som mest

Det positiva med att kunna få vård online är att man dels kan få hjälp direkt när man verkligen behöver det eftersom man alltid är uppkopplad genom datorn eller mobilen. Man behöver inte först ta sig till en vårdcentral och sedan sitta och vänta på sin tur. Via nätet så kan man få recept utskrivet snabbt, man kan få bra tips för att må bättre eller information gällande vad man bör göra om man exempelvis råkat ut för ett migränanfall.