Lokala företag – Del 2

Internet har verkligen ändrat sättet som vi människor idag letar efter tjänster och olika företag. Innan så tog man sin Gula Sidorna-katalog och börja bläddra igenom de tusentals olika sidorna för att finna det företag eller tjänst som man var ute efter. Tänk på mycket tid man slösade på att bara leta och bläddra. Idag är det annorlunda. Genom samlingstjänster online så kan man enkelt och effektivt finns det företag som man söker, med endast några knapptryck. Med andra ord så har det aldrig varit så enkelt att finna de lokala företagen som erbjuder sina tjänster och som kanske endast ligger ett stenkast från där man befinner sig eller bor.

Lokala tjänster kan vara allt mellan himmel och jord. Det kan handla om apotek som finns i närheten, kanske har någon gått bort och man är i behov av en Fonus begravningsbyrå som finns i närheten, eller så vill man helt enkelt ta sig till en salong och förbättra kalufsen. Oavsett anledning så finns det alltså onlinetjänster idag på nätet och via mobilen som enkelt ger dig all information som du behöver.

Hitta.se är ett bra exempel. Det räcker med att logga in på hemsidan, ange vilket område som man söker och vad för sorts lokalt företag man är ute efter. Man kan till och med se det lokala företagen på en karta, så att man vet vilka som befinner sig i närheten eller kanske lite länge bort. Man får också snabbt fram alla kontaktuppgifter. Smidigare än så kan det inte bli.

En annan samlingstjänst som är bra att känna till är appen Yelp. Här fungerar allt på samma sätt som hitta.se men man kan också få ta del av recensioner kring det lokala företaget, hur dess service är eller kanske huruvida tjänsten/produkten var tillfredsställande. Man får alltså ta del av åsikter från riktiga kunder som testat på det lokala företaget.