Att hitta lokala företag

Det finns många bra anledningar till att använda sig av lokala företag när man söker efter tjänster, men att hitta dem, det är en annan sak. Lokala företag kan ofta vara lite mindre och kanske inte dyker upp som nummer ett på en vanlig sökning på Google. Ofta är det en bra idé att istället göra en längre sökning i en sökmotor. Istället för att exempelvis söka på “frisör” så kan man istället söka på “Frisör Norrköping Stockholmsvägen” för en mer exakt sökning som får med de lokala företagen i närheten.

Eniro

Eniro är en bra söktjänst för att hitta lokala företag som kanske inte har egna hemsidor. Här kan man söka på stad eller adress och sedan klicka upp företaget man vill kontakta. Oftast så finns kontaktinformation och adress att hitta på Eniro. I sökningen så får man upp en lista på alla företag som passar in på sökorden och staden. Ett annat alternativ är att ringa till Eniro och helt enkelt be dem leta upp vad man söker. Det kan tyckas vara ett gammalmodigt alternativt, men det är ändå ett enkelt och smidigt sådant.

Facebook

Många företag, både större och de allra minsta, använder Facebook för att marknadsföra sig. Här kan man söka på ett företag vid namn eller liknande som en sökning på Google. Här kan man oftast kontakta företagen direkt via messenger-funktionen och ofta länkar sidan på Facebook även till en hemsida eller en bokningssida, beroende på vad det är för företag. Facebooks algoritmer kan även hjälpa till att slussa en användare från en sida till en liknande med ett knapptryck så att nya lokala företag enkelt kan upptäckas.

The Fork

En samlingstjänst som blivit populär för att hitta företag är sajter och appar som The Fork. Den här tjänsten hittar restauranger med lediga tider för en datum i ett område eller en stad. Här kan man även söka efter kampanjer och extrapriser hos restauranger.